ORDU / ALTINORDU - Eskipazar Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık. Programda emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Uluslararası eTwinning projemiz In someone else's shoes kapsamında Nisan ayı etkinliğimiz olan Dünya Otizm Farkındalık Günü için öğrencilerimizle birlikte yaptığımız etkinliği proje panomuzda sergiledik.

Mrt

Orman Haftası kapsamında Ordu Fixanlıklar Müdürlüğünden teslim aldığımız 150 fidanı toprakla buluşturduk. Bu anlamlı etkinlik için öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Uluslararası eTwinning projemiz kapsamında Mart ayı etkinliklerimiz olan 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü ve 26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü için öğrencilerimizle yaptığımız çalışmaları panomuzda sergiledik.

Mrt

Okulumuz ÇEDES Projesi kapsamında yardım kampanyası düzenlenmiş ve  öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri Hatay ili Şehit İlker Uylaş İlkokuluna gönderilmişti. kardeş okulumuz Şehit İlker Uylaş İlkokulu öğrencileri teşekkür mektubu yazarak okulumuza gönderdiler. Öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygularının gelişimine katkı sunan bu önemli etkinliği düzenleyen okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder; etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

Mrt

06.03.2024 Tarihinde afet haftası etkinlikleri kapsamında deprem ve personel tahliye tatbbikatları yapıldı. Başarılı bir tatbikata imza atan Sivil Savunma Kulup Öğretmeni Mümin ÇALIŞKAN ve tatbikatta emeği olan tüm personeli tebrik ediyoruz.

Şbt

AYIN TEMASI (ŞUBAT)

DEYİMLER VE ATASÖZLERİ OKUMALARI (İLKOKUL/ORTAOKUL)

7.1. Tüm sınıflarda "Anlat Bakalım" etkinliği yapılır. (bk. Ek 5)

7.2. Tüm sınıflarda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği yapılır.

7.3. Tüm sınıflarda "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapılır.

7.4. Ortaya çıkan ürünlerden okul sergisi açılır.

KÜLTÜREL ÖGELER İÇEREN İÇERİKLERİN HAZIRLANMASI (ANASINIFI)

6.1. Okul öncesi öğretmenleri tarafından yakından uzağa ilkesine uygun olarak çocuğa Türk Kültürüne yönelik çerçeve oluşturacak ögeler belirlenir.

6.2. Ele alınması planlanan başlıklara yönelik tekerleme/şiir/şarkı hazırlanır.

6.3. Hazırlanan eğitim içerikleri eğitim akışlarında kullanılır.

YAPILAN ETKİNLİKLER

1-Atasözü ve Deyimlerle ilgili sınıflarda ilkokul, ortaokul ve İHO tüm sınıflarda TABU, ANLAT BAKALIM, DRAMA vb. etkinlikler yapıldı.

2- Atasözü ve Deyimlerle ilgili sınıflarda ilkokul, ortaokul ve İHO tüm sınıflarda boyama etkinlikleri yapıldı.

3-Anasınıflarında tekerleme oyunu ve şarkı etkinlikleri yapıldı.

Şbt

Uluslararası eTwinning projemiz In someone else's shoes kapsamında Şubat ayı etkinliğimiz olan Pink Shirt Day için öğrencilerimiz zorbalığa karşı  t-shirt tasarımları yaptılar. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1.dönemi karne töreni ile sona ererken okulumuzdan ayrılan Melek SARIYAR öğretmenimize okulumuza katkıları için plaket verildi. Tüm sınıf düzeylerinde en başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Ock

Uluslararası eTwinning projemiz In someone else's shoes kapsamında Ocak ayı etkinliği olarak  braille alfabesi ile paylaşımlar yaptık. Burcu ODABAŞI YAZICI Öğretmenimizi ve eTwinning Kulübü öğrencilerimizi kutluyoruz.

Etkinlik içeriklerine ulaşabiliceğiniz linkler:

Ara

Okulumuz öğrencilerinin farkındalık, sorumluluk düzeylerini arttırmak için TEMA işbirliği ile yaptığımız etkinlik kapsamında doğa konulu bilgi yarışmasında 1. olan 8/B sınıfı "TEMA Gönüllüsü Bileklik" ödüllerini TEMA Ordu İl TEmsilcisi Nurcan Aşkan Karakayun'dan aldı.

Ara

Akademik Başarıyı Arttırma (ABA) Projesi kapsamında 8. Sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak, bir üst eğitim kurumlarını yerinde görerek bilgilendirmek ve gerçekçi hedefler belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla okul tanıtım etkinlikleri planlanmıştır.. Okul tanıtım etkinliklerinin ilk ayağı olan akademik okulları tanıtım etkinliğine Akademik Başarıyı Arttırma (ABA) Projesi kapsamında 8. Sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak, bir üst eğitim kurumlarını yerinde görerek bilgilendirmek ve gerçekçi hedefler belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla okul tanıtım etkinlikleri planlanmıştır.. Okul tanıtım etkinliklerinin ilk ayağı olan akademik okulları tanıtım etkinliğine Akademik Başarıyı Arttırma (ABA) Projesi kapsamında 8. Sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak, bir üst eğitim kurumlarını yerinde görerek bilgilendirmek ve gerçekçi hedefler belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla okul tanıtım etkinlikleri planlanmıştır.. Okul tanıtım etkinliklerinin ilk ayağı olan akademik okulları tanıtım etkinliği yapıldı.

Kas

Uluslararası eTwinning projesi In someone else's shoes kapsamında International Day of Tolerance etkinliği için ortaklarımızın hazırladığı quizleri çözdük. Ayrıca Uluslararası eTwinning projesi "in someone else's shoes" kapsamında ortaklarımızla ilk webinarımızı gerçekleştirerek yapılacak çalışmalarla ilgili görüştük ve 8A sınıfı öğrencileri ile "what is special about me" adlı etkinlik kapsamında video çektik.

Kas

Vefatının 85. yılında Atamızı özlemle ve minnetle andık. Anma programında emeği olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.